Rabu, 15 Julai 2009

letrik kene potong!!!!!

crite ari isnin....

tak tau nak klafisikasikan ni sbagai aib kah..atau ape kah...

ape perasaan kome kalu kome blk2 umh, tak leh nak on letrik sumer..?..

tak ke korg jerit?...hangin satu badan kah?...saper yg bertanggungjawab duk slesaikan bil2 umh nih?...hohoho....cam ne gamaknyer muke korg ek time tu?....

aku?.... senyum jer....hehehe...

terjadi kat kami la wehhh...

isshh..mak aku tau ni, mampuih kene geleng paler...

aku tak tau d mana silap, kami berduar nyer silap la, saper lg kan...leh lak tak bayr bil letrik!!!...eeeiii..bukan mehe beno pun...RM40++ jer sbln...tambah dua bln, murah jer kan...

tp, tu r, cakap jer, sumer siap d ujung jari...click..click...sume berbayor...yg bil kami ni, tak bayo!....

pelik, biasanya, harus ader surat amaran kan?..ni tak, trus kc surat yg kaler pink tu, zupp, trus potong...

sudahnyer, balik dr koje ri senin tu, b4 smpai umh, gelak2 sakan, msuk umh, ha, amik ko...

at first, mmg aku tarik muka ngn en. N...aku tak leh pk nak wat pe, aku pk, baju tak iron tak per, tudung, kene iron ooo....aku blur gila time tuh...tup tup, aku pk last skali, leh je duk umh gelap2, beli r lilin kan.. ape susah..aku ok jer..

tp, en. N ckp, diye tak leh duk gelap2..yer r, en. N ni kan MANJER!..hehehe..mner leh duk gelap, paner pun, bru bpr minit, dah berpeluh...

last2, en. N ckp, dah, p siap, kt carik hotel...

time tuh....aku...huhhh..nper la aku tak terpk carik hotel ek..aku leh pk lilin jer..hurmmm....

pencarian hotel, harus la yg murah2 kan..siap aku ckp kat en. N tak mo hotel2 tmpt bohsia bohjan lg..eeeiii..ngeri aku... tgk..leh lak demand2 nih...duit..ciput jer ado...

dah duk putrajaya ni, harus la hotel yg keliling hege kami tak mampu kan...ai, nnt kang, ader yg bil letrik hege tak smpai seratus tak bebayo, bilik hotel beratus, leh lak bayo yer...

jdnyer, pencarian hotel, harus MURAH plus dkt ngn opis...

ko nak p SHANG-RI LA ateh bukit nunn..uuuiii..idok le...PALM GARDEN + MARRIOTT..lg ler, day use pun dah RM180!...

jdnyer, try kat RESIDENCE HOTEL kat lam UNITEN tu, aku tau, hege tu, kami mampu..tp, msuk2, adooii..penuh seh, deme ader course!..tinggai family jer..RM270 gomen rate..idok le..baik duk PALM GARDEN nun..

jdnye, kami pilih d sini....
alamak, nper tak dek nama nih....

d hadapannyer, aderlah ini....kome tau?...hehhe..tak prasan ler tuh...mughoh jer..HOTEL INNS, kat dpt komuter serdang tu....hehehe..aku prasan klu nak p MINES ke BALAKONG ke, mlm2 kuning menyerlah, nak lak, kami pernah mkn kat kedai mamak sbelah hotel ni... kat area umh IPOH aku pun, ader hotel ni..

mmg murah seh..tawakal je aku msuk...yer r, kate tak mo yg mat bohjan, minah bohsia duk keje......tp, aku rs, ader je kot..kot la...eh..hotel ni, kat singapore pun ader tau...murah katerkan...;p



dah tak larat dah...tak larat sb otak bekerja dgn ligat!...pdhal, awal je lg..bru jam 2115 jer tak silap aku...lupe lak aku nak snap gambo lam biliknyer....ok la, tuk tidur bpe jam je kan...selesa...bersih..luas je tak..ader astro, HBO, tp, gambonyer, manyak semut..hehehe....

bgn adalah sgt pg ok!...siap b4 tido mlm tu, aku ckp ngn en. N leh tapau bf soknyer, sb, sbelah tu kan kedai mamak...;pjdnya, bgn pg2 tuk elak jem jugak nak masuk ke putrajaya itu...

tapau je jugak bf kat situ...nak makan trus, tak sempat kan....;p

ooo...saya adalah amat beria bw surat nikah!...besau gedabak..eh, tak le besau beno...nak wat kad nikah, tak wat2 lg, form, dah isi...yer r, kene wat kat IPOH tu..jenuh nak amik cuti gak..;(en. N ckp, tak yah bwk surat nikah ni, harp2nyer ader r JAIS dtg kan...issshhh..tak mo aku...tp, ni ader lah first time aku bwk surat nikah tido hotel, b4 ni, idok pulak....maner JAIS ni, menanti kami mlm tu tau....

tp, yg tak syoknyer, mlm tu tido, bising, sb duk dpn jln besau kan...nper la org2 KL ni ader yg tak tido mlm..?...

jdnye, perasaan aku adalah time tu- gelak2 sb tak bayar bil letrik smpai kena potong!...

time aku bujang dulu, siap smpai 5-6 bulan tak byr, ok jer...

lepas ni, 2 2 kami kene alert..!...dpt bil, MAYBANK2U sudah!..shoping MAYBANK2U leh lak kan..isshhh..teruk tui kami nih...;(

satu lagi- kan perkahwinan itu kan satu tanggungjawab...jdnya, kami kureng, kureng yer bertanggungjawab lak bab2 bil ni...

bil air bln lps ader lah RM3++....cam...ala...tnggu next mnth la..heheh...sb, ader skali tu, aku trus transfer lbh dr bil...ha, klu la bil letrik aku cam tu, kan best...

eh..awl2 kawen ri tu, bil letrik kami tak bayar oo..sb bwh RM20...dpt free kan,,sejak ader akuarium en. N, naik trus..aii, ikan en. N pun nak cerah gak...peh tu, ader lak air-cond, lg r..eeii..ngeri den!..






**smlm dah bayr bil letrik tu...mujur blk koje ptg, dah ok, klu tak, menapak lg kami p carik umh tumpangan lak...eeeiiii...














10 ulasan:

aleena berkata...

hehehe..
xpe2..jadikn pengajaran..hikss

nway kelaka lak g hotel bawa surat nikah.hehe:P

Mrs LVoe berkata...

hahahaha sha gelak besar kat rumah.. jgn mare yea dear..

camner leh lupa nak bayar bil dear? sha jenis fussy. dpt bill trus bayar.

dear, comment nie buat la window lain.. senang sket nk comment stiap n3. hehehe

NeenaAnuar berkata...

looooorrrrr.... boleh adik lupa bayoorr bill.. hehehe.. akak mula2 baca ingatkan umah adik memang takdak letrik... diaoarg buat keje2 penyelenggaran ker apa ker... hehehehe.. lawak lar korang niee.. so lepas nie make sure more alert ok!

Deqna berkata...

aiseh camne lah leh jadi gitu pulak kan.. cpt betul tnb ni wat kerja tau.. baru 2 bln je pun..

tapi takpe atlis kasi can kat u all tuk bermalam di hotel kan...orait lah tukan.. hehe

MRS. K berkata...

bayo bil slalunya keje aku la.. tru intenet banking.. slalu astro la anto reminder suh bayo.. tu pon laki aku dah bising.. shoping boleh, baya bil takleh..ini apatah lagi klu lektrik kena potong.. tak dpt kubayangkan..

♥ EeiNz ♥ berkata...

haih~
sayang...sayang...leh plak lupe byr bil eh.lawak tul die ni. babab nti baru tau ...

mcm kin, tiap kali ari 1st gaji kan, kin byrla sume bil² yg mane kin nye jek. Klu shah nye lak, kin bkk maybank2u die, pastu tlg byrkan ;p

haih~
kin suke bygkan jugak klu tido hotel skang ni pastu jais dtg..
pastu konon2 poyo la ckp "KITEORG DA KAWEN LA INCIK, NI KAD KAWEN KAMI, BLAKANG TU ANAK KAMI" hahahaha....
Pastu nak tgk ape reaksi jais tu =D
sangat siot

Baby Tiger berkata...

heheheh korang ni macam2 la...

lily lotus berkata...

salam ;)..hehe takpelah sesekali beromantika dalam gelap!

salam perkenalan from me..lily..
mind to exchange link?

nice blog!

nusk berkata...

agak2 la wehh! ngeee

nasaoji berkata...

aleena;-hoho..tu r pasai...

kad tak buat lg r dik..

Mrs LVoe;-tak mare..;p

ni penyakit delay je, ha, dapat habuan..

tak reti r nak wat cam no..

NeenaAnuar;-hoho..yer kak, sure alert punyeh...

Deqna;-kuikui...a ah..mmg pun..pengalaman nih...

MRS. K;-ktorg menr dan, biasanya aku ler...

tau tak per, shoping tru tenet, laju je click maybnk2u tu...;p

EeiNz;-acewahhh...leh sman malu kat JAIS tuh...;p

Baby Tiger;-hehehe...biase r kak...

lyli lotus;-salam kenalan jugak..

meraba meraban nnti lam gelap oo..

sure, nnt kt linkan n kt p umh lyli lotus yer..;p

nusk;-nnt ko wat gak yer...;p