Isnin, 23 Jun 2014

HIKING: Mt. Kinabalu..trail via Mersilau! 2014

salam suma..

heeee....

ku nak update..

tp duk asyik kekangan je masa ni..

awal Jun ri tu, aku p naik lagi Mt Kinabalu!...

ini adalah trip ke 2, utk last 2 years, pun tak smapi summit..

ingkat nak repeat this year, lepas la..

tp, tak ngapa la...Allah suruh aku p sana lagi, ni. heee

2 tahun aku gantung bag hiking...stop trus sgala mak nenek exercise..
mana la tak semput wehh tetiba naik!..stamina memang tak dek.

nak nak kali ni ku naik en. N join skali...

ape ape pun, sangat sangat tahniah kat en. N, sebab dia tak pernah hiking gunung, lepas juga, even sampai ke Laban Rata!..

hari ahad, 1hb 6, di depan tempat kami breakfast..
huhahuhi..baru mula pendakian...
pendakian kali ni, sangat sangat mencabar, (tp, Mt. Tahan lagi mencabauuu!!!)..ni suma salah ku!!!...tak training!!!

kami mulakan pendakian via Mersilau..trail ni idok mudah macam trail via Timpohon..
dengan keadaan hujan sepanjang pendakian, hanya Allah je tau macam mana hati aku time tu..

tp, alhamdulillah, nyesal idak sekali!...heee..no no no nyesal!!

kitaorg bermalam kat Laban Rata 2 malam!..
disebabkan aku tak sampai ke summit, ni la pic summit yg grup aku yg lepas naik, amik..

subhanallah, sangat chantekkk..
sebak beno time deme anto pic nih wehhh....

sebak tak dapat naik, sebak sebab tgk kuasa Dia dekat dgn tempat aku!

ni pic setelah 2 malam, baru reti nak turun!..heheh...

berlatarkan Mt. Kinabalu ngan Rest House Laban Rata, sebelum shoot turun.

ni dah turun, kat Kinabalu Park...
selesai amik sijil bagai..
owwhhh...ku still dapat sijil hitam putih!...dah 2 kot sijil hitam putih ku!!..huarrgghhhh

tak per..
pengalaman hiking kali ni, mmg lain dari yg lepas...
ya la, lain group, lain cara, kan?..

insyaAllah, bagi merialisasikan imipian aku nak sampai summit, maka, 2016, chief group ni nak buat lagi event ni..
moganya time tu, Allah mudahkan laluan aku sampai ke summit!..~amin~

*pic tak banyak, kamera ilang tercicir, syg oo..dah la bnyk pic dlm tu..pic dlm hujan pulak tu..allahuakhbar..insyaAllah,, ada rezki, ku tepek trail via mersilau nih...*

Selasa, 20 Mei 2014

NASGERA - NASI GORENG SEGERA / NASI LEMAK SEGARA.. mehmehmeh..

salam kawan kawan..

di hari dah nak lewat petang ni..

ku lupa beno la nak apdet...

ada satu lagi kisah nak apdet, tp, yg tu, tunggu tunggu la dulu..

now, meh kita cakap tang instant fud!.

NASGERA..
satu makanan instant yg baru tak baru di pasaran..sesetengah org dah dgr, setengah lagi belum..hehehe..

jatuh chenta kooo bila makan!...

tekenang sat zaman hiking dulu, nak nak time naik Gunung Tahan, kot la ku dah kenal NASGERA ni, kompem kompem ku bawak masuk utan banat tu wehh...idok la berat bebeno bag ku dgn beras berkilo kilo!..haha..

NASGERA ada NASI LEMAK SEGERA..gambo atas tu, dalam bentuk "bowl'..ianya jugak dtg dlm bentuk kotak yer kawan kawan...
yg ni, gambo yg udah di rendam dan sedia nak makan!..

cara cara, suma ada kat tepi bowl / kotak tu..

yg ni pulak, NASGERA NASI GORENG..bentuk dalam kotak..

ini ku udah rajin nak menangkap gambo mula dari rendam -> dah kering -> buh sambal n bilis -> gaul...jadi la nasi goreng!

senang kan?..

jimat masa, siap dapat xtra, KHASIAT gitu!..dari kita duk makan megi...heeeheee...

kawan kawan buleh order dgn aku juga..

macam biasa, ku buleh buat penghantaran area PUTRAJAYA / DENGKIL / SALAK TINGGI / BANTING / NILAI / KLIA, tepon or text or wa 017 212 9622

hege?...utk bowl adalah RM4.90

utk kotak RM4.60

sesuai beno le nak bawak hiking, travelling tempat payah nak dptkan nasik..

jgn segan silu..meh le membeli..menchoba... hehe...



10.05.14 ~HAPPY BORNDAY NABILA SUFIYYAH~

salam suma...

pagi ni nak sajikan dgn pic cik sufi aku ni ha....hehe...

saja je punn...

sempena, bulan bornday cik sufi ni..

tak de special celebration..

balik IPOH - KUALA KANGSO ri tu, maklangnya beli kek!..haiiihhh..

mak dia tak beli, mak lain yg beli..hehehe...

biasa, ku bawak bercuti kemana mana..

tapi, sejak last year, tak bawak.. :(

10 hari lepas 10hb 5 tu, pak aku kan Dia jemput..

jadi sesuatu pulak..

okeh okeh...
10.05 baru ni, sufi dah genap 4 tahun!

ya Allah, cepat sungguh masa..selalu aku cakap kat cik sufi, "mama macam baru je kuarkan kamu"
kann....1606 cik sufi kuar!

perasaan tu ada smpai saat ni...
saat saat aku lalui dlm masa tempoh berpantang..
saat saat nak merasikan diri dgn bayi kecil..
sebabnya, aku ni dah le anak bungsu, jenis pulak bungsu yg agak tak gemorkan budak budak kecik..hehe...mau haru ada anak  tu ha..

alhamdulillah, hidup perlu sentiasa belajar..insyaAllah, pandailah kita.

aduhaiii..

skang..dah makin membesar anak!

anak dara..sampai kekadang bila tengok cik sufi mandi, aku sendiri naik malu! hahaha...

tak dek apa yg sorg ibu nak dari anak dia, melainkan, membesar dgn sihat, menjadi hamba berguna dunia akhirat..

mohon, jadilah juga saham mama dan ayah utk di sana nanti, yer sufi!
mamaayah syg sgt kamu..tak dek mak ayah yg tak sygkan anak deme..

mama marah, suma sebab nakkan sufi jadi lebih baik...

mama tak reti nak kata apa, sebab mama time tulis ni pun dah sebak..

doa doa dalam rutin mama utk kamu, mohonnya Allah makbulkan..amin..




Khamis, 15 Mei 2014

RESTOCK lagi - OATCHOCO TWINFISH

salam kawan kawan...hehehe

cerita best..utk dikongsi bersama kome kome..

semalam, balik koje, ntah macam mana, en. N ajak buka car boot sale kat pasor malam area rumah...

mak haiiihh....tak disangka, 2 kotak terakhir OAT CHOCO telah licin deme beli..

alhamdulillah sangat sangat ya Allah..baru rasa kesucian RM yg ku pegang tu..haha...

makanya..

malam tu jugak, ku call supplier, leh ke idok amik stock OAT CHOCO, Allah mudahkan kami...

supplier ado di rumah...

ini dia haaa...

ku restock 5 kotak.. 2 kotak lagi, saja buh standby dlm keta..

rupanya, sangat sangat sangat ramaiii org kat luo sana mencarik OAT CHOCO ni..no wonder la terlajak larisss...

insyaAllah, dgn aku, stock tak putus selagi aku yg tak stop utk menjuai or kilang tak mupliss..hahaha....

jom order..

penghantaran terus ke Nilai (melebihi 3 paket), Dengkil / Salak Tinggi / Banting / KLIA, insyaAllah, bisa d uruskan..

wa / text: 017 212 9622 yer..

hehe..

Rabu, 14 Mei 2014

SUPPLEMENT TERLARIS DLM SHAKLEE.. ;)

salam kawan kawan... :)

ini adalah senarai supplement dalam shaklee yg buleh dikatakan terlajak laris di pasaran!


aku duk tengah consume set langsing(auuuwww)...
utk set langsing, ku add on ESP.. kasik kenyang, idok le gelojoh beno makannya kalu nampak fud depan mata...tapi, kalu dah minum ESP, mmg  kurang la nak makan dah...kekenyang ESP itu sangat membantu.

then,set sendi dan tulang.. ater, umur dah tuo weeehh...amik supplement la skang la utk membantu kita di usia yang makin tua nanti..hehehe..

so far, alhamdulillah...

utk set langsing, idok la cepat mendadak turunnya..TP, disebabkan aku jg makan, dibantu dengan pengambilan ESP, maka, alhamdulillah, bnyk baju hok kotatt dah buleh pakai smula...heeehaaaa...

pembuangan ayor beso jugak, lancar..memandangankan sebelum ni, agak payoh bebeno nak membuang dalam 1 hari tu!..haihhhh....sampai sembelitttt koooo...

set sendi dan tulang, ku pernah post sebelum ni, yg sejak duk consume both supplement tu, sangat sangattt la dah tak de sakit belakang..jugak, cepat lenguh lutut pas buat exercise squat..

paling best, duduk bersila lelama, buleh terus bangun, berbanding sebelum ni, kene bongkok sikit sikit, sampai tegak badan!...

owwhhh yeee....utk cik sufi!..
set kesihatan anak anak..
kome, cubalah bagi Meal Shakes untuk anak kome, yg duk kerap demam selsema batuk tu...
testimoni, pd cik sufi sendiri...
sejak bagi Meal Shakes tu, jaranggg sangat dia dah demam batuk selsema..
syukur sangat sangat aku panjatkan kat Dia, sebab bagi hati aku ni terbuka utk bagi Meal Shakes tu kat cik sufi..
kalu tak, mungkin sampai la ni pun, sufi duk ngan opahchei dia...hahaha...

okeh, kot kome kome nak try apa apa supplement shaklee ni, meh le jgn segan wa / text aku, yer.. ;p

nak tanya pun tak ngape, ku layan aje.. bagi info hok mana yg ku tahu..kan.

017 212 9622..meh meh ler..

insyaAllah, kita berusaha, then baru tawakal pd Allah SWT.


Isnin, 12 Mei 2014

restock - OAT CHOCO TWINFISH + OAT & WHEAT CVMALLOW

salam suma..

di pagi hari ini..

skang ni, otak duk fikir nak neagaaaa jee... ;)

sebab apa?...sebab sonok pulah bila ada hasil daripada keringat sendiri..

tak la bermakna, koje hakiki aku ni idok kuarkan keringat beno..tapi, dgn berneaga ni, perasaan dia lain tau!..

erti kata lain "kesucian" hasilnya tu, sangat bermakna..tambah pulak dengan bila nak dapatkan brangan neaga tu, kene harung sgala kebanjiran kenderaan...tol..minyak..hahaha...

baik...last week, isnin pas koje, ku amik stock utk OAT CHOCO TWINFISH sajo..5 kotak yer ku amik!..
(2 kotak lg, depan cik sufi)

memang terlajak laris ghupenye Oat nih!..sebabbb...

jemaat tu, dah abissshhh....alhamdulillah...tu sangat bagi berkobar kobar lagi ku nak neaga oat nih...

then, sabtu ri tu, ku balik kampung, ku amik stock lagi, tambahan baru ku buat amik OAT & WHEAT CVMALLOW!
hehe...

maka, hege utk OAT & WHEAT CVMALLOW adalah sama dgn OAT CHOCO TWINFISH yer kawan kawan..yakni, 13 hengget.. :)

kot sesapa yg sudi nak membeli, meh le jgn sesegan tanya..

wa / text: 017 212 9622

buleh ku anto area Dengkil / Banting / Salak Tinggi / Nilai / KLIA

*mehberneagawehh...shakleekutetap neaga!*

Rabu, 7 Mei 2014

OAT CHOCO brand TWINFISH

salam kawan kawan...

hehehe....

ini hari, ku nak bernega ini pulok...

pernah tengok?..
penah makan?...
aku juai hok original yer..

sebab skang ni dah ader yang ciplak punya...tu yg deme letak hege sampai bawah 10hengget tu...

aduhaiiiii..guanne la kisahnyer..nak niaga, tapi amik barang ciplak klaim original...Allah marah tauuu....

oat nih sesuai beno utk org nak berdiet..

macam aku duk amik ESP Shaklee, kekadang molut ni tingin nak ngunyah sesaje duduk, kannnn, molek beno la makan oat nih...sihat pun insyaAllah terjamin...tp, jgn le makan hadap sepacket beso tu skali gus weehhh....

ianya terkandung soy lechitin jugek.. ;)

usah riso, halal...sekalipun snack import, tp halal deme dapat pengiktirafan dari JAKIM kita...maka, usah ragu ragu memakannye.. :)

meh order ya...

leh cod area Dengkil / Salak Tinggi / Nilai / KLIA / Banting..

just wa / text 017 212 9622 yer..

mmuuaahh... hehehe...