Jumaat, 18 April 2014

my first; SHAKLEE

salam suma... ;)

tenggelam timbul aje tulisan haku dalam ni ehh...segan semangat nak timbul dalam ni..

pendek cite... ku udah join SHAKLEE skang uuu..jgn tak tau..

ku tau, ramai pun kome kome tau kelebihan supplement shaklee ni, dok?...

testimoni melambak lambak dalam dunia maya ni ha,..

lagi, pendek citer, haku mula kenal shaklee dgn penggunaan OMEGA GUARD n OSTEMETRIX sajo, n bagi cik sufi minum MEAL SHAKES.

OMEGA tu, sebab ku sakit pala, nak nak pas aje pak pergi, aku kerap beno nangis sampai sakit sakit pala, skali kawan suggest makan oste, memang tak fikir panjang, ku terus beli..Alhamdulillah, sangatla miracle, Allah nak bagi aku rasi dengan produk tu..

then, OSTEMETRIX..sapa yg follow aku nyer blog ni dari dulu, memang tau, aku kerap sakit blakang..pun kawan ku sugget pulak oste tu, alhamdulillah, molek juga utk ku..

paling best haku rasa kat diri sendiri, bila ku bersila terutama pas bacaan yasin, buleh terus bangun tegak tanpa bongkok sikit sikit baru bangun, sebelum ni, ku idok dapat weehhh..sakit belakang ku, agak kronik!

Ya Allah, kalu tak, paling terasa jugak time kena sakit belakang tu, time nak solat..fikir fikir balik, syukur pd Dia, Dia bagi aku rasa juga kesakitan paling teruk bagi aku pas meneran cik sufi dulu!..hahaha..




MAKA..pas dah rasi, dah percaya, baru la ku join jadi ahli deme..

kot la kome kome kome kome nak nerai supplement shaklee nih, feel free aje contact diri ku ini yer....

dah berumur jugak ni, badan pun kene jugak ade tambahan supplement nya, dak?..

hehehe...

ehhh, ku bisa COD area dengkil / banting / salak tinggi / nilai / klia yer.

napa area tu?..sebab tu suma area yg bisa ku pergi!..hahaha..





Rabu, 5 Februari 2014

rumah pak

Ri tu..berkesempatan jengah rumah pak..

Tak jauh pun dari rumah yg pak tinggalkan..

Makin ramai "kwn" d keliling pak..

Of coz, berdoa dlm solat sebut nama pak pun  ngalir ayor mata..ni kan pulak "bersembang" dpn dpn rumah dia...

Masih dalam mimpi realiti..pak dah kembali kpd Pencipta semua..

Nak nak bila tgk warga tua ghupe pak..berketayap..jln slow slow..aduhaiii hati.

Suatu hari nanti, haku pun di situ jugak..itu pasti! Waktunya aje belum pasti..

Anak pak ni, tak lupa berikan hadiah utk pak..stiap hari..stiap waktu..moganya, Dia terima hadiah dari diri ni..Dia pandang anak pak ni sebagai anak soleh..utk saham pak kat sana.!

Haku tanya mak mak, pak tahu tak kita dtg jumpa dia..

Jawapan mak, mak kata dia ada dgr ustaz kata, waris dtg ziarah penghuni kubur, Allah bagi apantah tp macam bagi tau la penghuni tu, warisnya ada dtg..

Wallahuam. ..

*cik sufi tgh nanya napa mak nangis..ckp aje la dgn cei*

aura baru

Semalam, 4hb, first day cik sufi masuk skul setelah dekat 2 bulan tak masuk! First day d tahun 2014..tahun umurnya ke 4..

Alhamdulillah. .dia bangun tak banyak chengkadak n paling menarik, dia nak mandi before kuar umah!.. anak..pls selamanya ya kamu mandi pagi before ke skul ya..

Masuk skul pun tak banyak songeh.. trus masuk sampai dia pulak suh kita naik ofis cepat cepat..katanya takut bos mama marah!

Pagi tadi ingat nak bangun awal, nak bekalkan cik sufi fud utk bekfes.. sedihhh...mokcik dok bangung!!!

Masuk skul, cikgunya goreng sosej..sedangkan sosej la yg haku janji nak bekalkan dia...

Sedih lak rasa..mcm tak hune je mok dia ni...sosej leh gureng or rebus tapi tak buat....haihhhh...

Demimu...mama choba brubah yer anak!

Isnin, 27 Januari 2014

rindu skolah

Hanakk kou!!

Pagi tadi, siap siap ke ofis, tup tup cik sufi sedar..

D tanya mama, sufi dah tak de jerawat ke?

Ku jawab masih ada.. cik sufi hurmmkan..maybe dia dah bosan duk kat umah kot.

Kalau macam tu, sufi nak duduk kat ofis ayah la, sufi tak pergi skul

Haiiilaaa anak..haku dah agak...pagi pagi ni, komfem ada drama nak kuo umah sat g!

Turun tangga sesama berpimpin tangan, d bye bye nye opahnya..

D amik bag skul dia siap tanya mama, dlm bag dah ada baju sufi kan..

Kuar umah, opahnya pegang peluk dia...huarghhhh....meraung satu taman dengor pepagi!!!

Hehehe...tengah mood baik nak pegi skul..gitulah..

Tp, "jerawat" dia tak molek lagi..tak kering sepenuhnya gitu..

Sabar yer anak...rehat main puas puas kat umah yer!

KANGKUNG skang

Semalam masak kangkung..

Kangkung isu hebat skang..

Pasai speech PM petik kangkung, free free kangkung glamer sungguhnya!

Nasiblaaa...

If PM petik pucuk paku, pun sama je kot jd isunya..

Payah n tak kan dpt nak puaskan hati org org, nak nak dari pemimpin nak puaskan hati rakyat.. syukur la siapa yg punya hati, puas hati dgn kadar skang nih..alhamdulillah.

Tfikir kekadang..kita ni rakyat, duk kutuk maki hebat pemimpin, guanno la tu..

Guanno la nak mintak maaf..apa deme maafkan ke dok kita nih.

Kadang kadang, malu pun nak baca, bangsa seagama sendiri maki maki sampai kuarkan perkataan perkataan tak sepatutnya..

Pompuan tu...lelaki tu...ibu tu..ayah tu..warga emas tu...paling best, yg belajo agama tu..pegi ngaji ustaz ustazah sana sini tuh...haiilaa....

Aduhaiii laaaa..

Gamaknya, yg maki hamun tu yg taksub kot. .ehh?? Taksubkah? Apakah taksub tu sbenarnyerr?? Heehaaaa....

Haku?? Syukur la apa yg ada skang..kot kerajaan skang tak tadbir nanti, kerajaan baru tadbir, buleh doakan dapat yg lebih baik dari baik..itu aje..ye dok..

Org kata, berat mata memandang, berat lagi bahu nak pikul.. itu je la.

Jgn sampai kita berat d kiri sebelah sebab buat banyak beno dosa free..amalan kita d bg ke deme.

Amik pengajaran atas keadaan keliling..baik, amik buat laluan hidup, buruk, buat sempadan hidup.

Zaman skang, tak ramai nak duduk diam prati keliling..cumanya, ramai berkata kata, suma nak tunjuk memasing ada hebat ilmu sgala..ehhh..tak salah..tak kata salah. Baguslah, ramai ilmuan sangat.

Tapi, bila dah ramai, itu la sampai para para imuan pun berbalah sesama..ehhh..kadang pengikut je pun yg lebih lebih...hehehe...

Teknologi skang..terlampau canggih..itu sampai cepat beno tersebar apa apa aje..

Wallahuam..nauzubillah..

Jumaat, 24 Januari 2014

anak kecik mak

Nabila sufiyyah..tahun ke empat dianya kat dunia ni..baru..masih baru..masih suma waktunya perlu pelajaran!

Lagi 4 bulan, dah 4 tahun genap.

Baru kene chickenpox. . *lappeluhmak*

Tp, mujur time kena, cik sufi bercuti d kampong dgn opah dia *urutdadalega*

Alhamdulillah,  Dia dugakan kami dgn stiap demam sakit cik sufi dari kecik, dia tak seteruk or teruk yg d dengar dari crita crita kawan kawan hatta kakak sendiri!

Cik sufi tak merengek..tak menggaru..tak "mengutil"..

Mudahnya Dia bagi kami kami yg menjaga dia..syukran!

Cumanya..Dia duga dgn peel cik sufi kpd kami, yakni..haiiihhhh...kuat melenting plus bekeng dgn mak sendiri!

Siap paknya pernah tegur dan dan time ku nak angkat nak doa lepas solat " doa bg Allah lembut hati mama kpd anak yer"...Phheeewwww. ..nampak beno haku ni yg bekeng gok ke anok!

lupa sudah

Salam d mulakan dengan awal ketukan ini..

Hehe..lama beno dah idak membebel dlm alam maya nih...seakan lupa..dulunya..inilah peneman separuh hari d ofis!

Tak ada apa nak d luah..d kongsi..d bebel utk d baca..

Lebih kepada "tarik nafas dalam dalam hembus pelan pelan, telan liuq sendiri dan takung air mata tak bagi jatuh!" Hehe...

Sendiri..muhasabah diri..

Umur dah 30s..30 tahung doh hidup..

Start bila umur baligh..start bila mula penuh solat..posa penuh..start bila mula buat dosa..

Itulah idup kebelakang tu..nak kedepan..samaada nak teruskan mcm sediaada atau nak lebihkan apa yg ada baik buruknya..