Isnin, 13 Julai 2009

bukan duriannnn....

kg en. N amat kaya dgn buah2an tempatan... kg ku jua...!

jdnya, bl musim buah kan...blk kg, cam best jer kan..ader anak2, lg la best..yer tak?.....

aku kecik2 dulu pun gtu..musim buah, lik kg, arwah tok dah taruk lam umah buah2 yg ader....

sgt suker manggis ngn ciku...

mkn manggis harus hati2..nnt kene kaler nyer kat baju, buatkan mak den menjerit bukan main mcm jumpe katak..hohoho...oowwhh..mak den amat tak suker kotor2 nih...sdgkan, time tu, budak2 je lg...tp, turun kat aku lak peel mak tu..hurrmm...;p

mkn cempedak..lg syokkk...siap main korek2 ngn acik lg jmp isi ke tak, kan buah isi cempedak cam duk dlm2 sikit kat..hehehe....

jdnye, d sbbkan aku dah puas mamam durian, lik LENGGENG smlm lak, ader buah lain yg menunggu...bnyk2 buah, aku hny laju manggis ngn cempedak...

eh, cempedak cam susah jer nak dpt kan?...ke aku yg tak tau kot...

ni cempedak yer...cempedak takkan jd nangka, cam tu gak sebaliknya..hehhe...

sper nak?..sila angkat tngn..aku jual..seringgit sebiji...ok?...hehehehe.....
penuh kan?... satu kete storm TOK SU penuh..siap duk taruk kat tmpat penumpang lg, pny penuhnyer....en. N ckp, tok su ader kebun/dusun cempedak ni...hurrrmmm...
gilesss sgt nengoknya...ooowwwhh..aku mkn hampir sebiji cempedak..bukan seulas yer..sebiji..!...tamak kah aku?..kebuluqkah aku?...nehe..nehe.....

muker ceria setelah d bekalkan buah2an tempatan tuk d bw pulang ke umh....;ppeel buruk aku, first2 sampai umh nenek, aku trus ke tepi umh, tepi umah tu, ader pokok manggis...

tp, syg, dah jatuh kebusukan lak...hurrrmmm..tak dak spe nak kutip..tp, aku tak la suarakan kat nenek yg aku nak mkn mnggs..

tp, alangkah syok nyer bl time nak blk tu, nenek bg seplastik manggiss...eeeeiiii...shhuuukkerrrr....!!!!teruk aku nih, buah nak, blk slalu umah nenek, tak mo, kan... eh, bukan tak mo...ader hal ler...;p

hasilnya, pulasan (tak gemo sgt, sb isi tak lekang, en. N ckp, mner ader buah pulasan isi lekang...ek?..), manggis....cempedak...adik bradik langsat..ntah, duku ke dokong ke..yg pasti, aku tak mkn adik bradik tu..;p
sumer ni d bahagi ngn acik, sb acik nak lik IPOH ri ni, bg le org2 IPOH rs kan..lg lak klu eku ngn en. N nak prabis sumer..idok ler...






6 ulasan:

MRS. K berkata...

nak cempedak 2-3 bijik!!

nusk berkata...

nak jugak nak buat cempedak goreng!

♥ EeiNz ♥ berkata...

jom wt sistem barter !!
hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

sedapnyer cempedak..kat kl nie still mahal la..sekilo range harga rm5-rm4..huhuhuhuhu

nasaoji berkata...

MRS. K;- hohohoh...nah, maik, dpt tak?...

nusk;-hurrrmmm...nah, dpt tak?..aku dah siap gorengkan pun..

EeiNz;-hohoho...buleyyy...ek?...

PuRpLeLiCiOUs LoVe;-sodap..mahal ek?..tak tau le, tu tnggu lik kg, kompem dpt free...;p

NeenaAnuar berkata...

uiishh... best nyer.. banyak tol buah! cempedak is my favourite... lol!