Selasa, 3 Mac 2009

stok smggu...

mencari stok smnggu..ktorg p TESCO, PUCHONG...maleh nak p alamanda..asyik alamanda jer, nak jugek tgk tmpt lain...aku duk nyembang nagn bbdk2 opis nih, deme duk ckp, kat GIANT lg murah...nak gak p giant, tp, dah terlajak kan...giant terdekatkat cni pun, kat puchong gak le...

klu ade kdai kat bwh umah aku tu, mayb tak le jauh nak p mmbl mende2 cinonet nih...harus 2 hri skali kot bl lauk2 bsh kat kedai..ni ke, tak dok langsung..p blk dr opis pun, idok nempuh kedai2 yg buleh berbelnjer ni....

en. N suh amik stok smnggu..as usual, betui2 nak membudgetkan diri...tak mo amik yg tak penting kan...tp, VITAGEN MAHAL oo kat tesco..RM4 = 5 botol tu..mahal ker?..bg aku, mmg mahal le, sb, kat CARRE4, RM3.89 jer...>

bwng lak, bru aku rasa, yg aku @ en. N, peminat bawang kot noh..sbnyer, cam last week bru bl bwng merah, putih n besau, tup2 tgk, dah kureng..amik le pulok..lgpulak, aku mmg suke taruk bwng putih..n bwng beso..sb mau ksik mnis...aku kan mau LESS SUGAR!


ni jer stok yg d bl..udang, daging, ikan cencaru (ikan ni murah lak ek. ..RM2++ je kot, tgk mater tak berkanta lg, kr ok le kot)....syur2 tuk sminggu..d laen2 yg PENTING!!.. ;p
ha, ni je jumlahnyer..pnyerlah aku rs nak budget betui2, nak cecah RM100 gak..!!! masuk kete, aku ttb ngntuk..hahaha...siap terlene lg..hurmm..en. N le ngangkat sumer..aku, kunci keto jer..ngntuk nyer rs smlm tuh!!
tadaaaaa......b4 bl2an tu, ktorg makan kat NORAINI's COOKIES.. tup2, sbalah tu, mucnul lak cafe donut nih..aku kan hantu donut lembut2 nih!!...
jaaajaaaaa...aku tamak ek?....siap bl yg 12 pcs tuh!!..tamak ke aku?...eh, bkn rajin aku kuo smate2 nak bl donut, even aku ni hantu donut oooo ..alang2 tuh..baik beli btui2..nak p yg dokat2 pun, maleh...idok aku skali hadap...aku siap bw bekal lg pg nih...bl yg alien 2 pcs, sb en. N suker yg itu!.. ;p


rquest tuk mskkn ri ni adalah CENCARU SUMBAT SAMBAL..ade ke resepi tu ek?...aku rs, resepi tu >< gitu ler..mak aku rajin wat ikan sumbat sambal tu...tu yg beli ikan cencaru tuh...yummmyummm......kt nengok hsilnyer nnt..



4 ulasan:

♥ EeiNz ♥ berkata...

cedapnye tgk donut tu !!!

eimah berkata...

sodap2 cencaru sumbat cabai....same mcm nk wat smbl belacan tp kene tmbh bwang manyak2 br sodap gule cket asam jawe mau lebih br pergh...garam jgn lupe...cayalah odah ko semakin rajin masak....

nasaoji berkata...

eeinz;-yer puan..poi le ALAMANDA...terjah itu dunut...

eimah;-alamak...ko lbh hebat tang msk2 nih..sumer ko tau nih..pande..pande....

eimah berkata...

aku idok le pande mane tanye gak mak aku cmne...so itu la jawpn mak aku ekekekeke...ko makin rajin dn pande msk cayalah odah...baguzzz