Khamis, 23 April 2009

d sblik criter...;p

ader jugek yg rindu2 kat aku noh...huhuhu...biopun aku idok apdet, tp, aku totap nengok kome nyer umh, cume tak bg salam jer..ngintai jer..hehhee.. aku rindu kome..kamu..ngko..awk..u..jugek!!!!

ukey..sbenaqnyer, aku demam bersebab..SEBAB CUACA..yer la...cerah + gelap yg tak nentu kan...

kabinet dah bertukar..(bkn kbinet dapur yer..)..cam kome bc n3 aku b4 ni, ader tang mayb aku ikut bos..aku demam sb riso tukar kementrian n punin mau ikut atau tak..

d pendekkan cter, bos aku d tukarkan portfolio baru ke MOF..as usual, ader la calling2 terjd...ni adelah d sbkan, bl bos pindah, n angkut asakr2nyer, askar2 lamer perlu siap sedia tuk kuar..

awl2, mmg lancar..askar lmer yakni post aku bersiap sedia tuk kuar..aku pun, dgn rela hati, tuk p tmpt bru, dgn niat d hati, nak blajar bende baru..MOF maaa...kem yg besau...aku mmg xcited nak tau itu ini..

aper yg terjd tak la beshhh.!!!...d saat first briefing dr bos, bos tny either askar2 lmer nak stay atau kuar, dgn beshh..wakil deme jwb kami sebulat suara nak kekal d sini, tak mahu turun, klu korg la, per korg pk?..aku time tu, pk dah mcm2 dah..

maksud aku, bkn nak buang trus askar lamer, deme perlu ader 1-2 mnggu tuk tlong aku kenal skop koje kat kem tu, tp, sbaliknyer...d sbbkan ader 2 post aku kat ctu, bos aku dgn baik ati, bahagikan tugas..n aku perlu wat koje2 privet n politik diyer..

eiilllooo...no point le aku kuar kem, then, msuk kem baru, then tak tau hal2 kem baru tu..!!!!amat runsing skali ooo!!! benci dah time tu kat diri sndr..

aku tak slh kan bos aku, sb aku tau,bos aku ni baik, tak berkeras, diyer turut serbe salah, cuma aku tringt ayt2 budak skali post aku tu b4 aku msuk ctu, ckp bkn main lg...addooiiii... bla..bla..bla...puuiihhh!!!

jdnyer, aku p kat MOF tu hny smnggu jer...seriuss..ati amat tak tenang...dah le bilik jauh ngan bos aku..jdnyer..rs smer jauh... jauh sumer..ngn tak tau hal kem nyer...rs poyo je duk ctu!!

then, last week, kan aku p KK, SABAH..jdnyer, aku amik pluang tuk pk msk2..baik aku duk tmpt lmer, tak dak bos pun, hati senang, dr duk tmpt bru, hati tak senang, kan?...

jdnyer, senin ri tu, pg2, aku ngadap bos, aku ckp nak kuar, then, diyer tak ckp pape, muker diyer mmg amat terkejut, tp tak lak diyer nak alang aku kan..ala, aper kisah..aku sedo diri r kan...peh tu..sorg yg post smer aku tu pelik, tnyer aku..aku cumer ckp cam ni la, ibarat ko p tmpt bru, tp, org lm msih ader kat tmpt tu, org lain akan cr yg bru ke @ yg lmer, sure yg lmer kan..ha, cam tu situasi aku..seyeess, aku ckp gtu, mmg nmpk muker diyer lain, tp aper aku kisah...aku lak, mls nak srabut pk2 tang kecik ati ker..tang ati ko ker.....sdangkan diyer wat dunno jer...leh lak ckp itu ini..ala, ckp je la ko suker...ko sorg je dh kat ctu..tuuiihhh..eerrrhh..

peh tu, aku msuk tmpt lmer, mujur posting oder dak kuar lg antara kem2.....then, slase + rabu aku bercuti2an..lg syok..

tup2, smlm, enak bercoti2, opis SM kal aku btau posting dah kuar...

hurrrmmm....jdnyer, la ni, saat ni, aku dah ader bos bru...

amat benak pale otak ni, sb spnjang aku koje, aku duk jg org politik kan..ha, skang, aku jg org gomen lak.. first bos maaaa gomen!!!!!

ayoooo...ala..awai2 kan...srabut sikit otk...lmer2,,ok kot noh...;p

papepun, kome2, doakan la kesejahteraan hidup aku...

bos2 gomen skang pun, bkn beno sgt, ko suker, ko amik, ko tak suker, ko crik lain..errrrhhhh!!!!!

5 ulasan:

♥ EeiNz ♥ berkata...

da sihat lom? get well soon k laling.so, x jd la pindah MOF yek.klu x makin dkt la kite, dkt gak ngan umah p18 ;p

**sandy pun da pindah sini lik.jom jupe...huhahuha... ;p

+NADS+ berkata...

ooo...selamat bertukar keje...
awal2 nak seswaikan diri mmg ssh..
nanti2 oklah tuh...
sabor yer...

Baby Tiger berkata...

apapun, pandai2 amik ati bos,..

nusk berkata...

aku doakan yang terbaik untuk ko. dun worry eh...buat je apa yg ko rasa terbaik X)

nasaoji berkata...

Eeinz;-dan duk semnggu jer..pk pnjng, mai blk KDN..;p

yup, sandy d cni dah..senang2, leh jmp..

+NADS+;-tochei fren..

Baby Tiger;-yup..benar tu..moga boz baru ni, ok jugak la..

nusj;- tenchiu mak cik...rindu koo...