Rabu, 14 Oktober 2009

rumah terbakar panggil bombaa...

korg tau lagu yg "rumah terbakar panggil bombaaa...bomba dtg berlumba-lumba"..tau tak?...lak mungkin korg tak tau kot...anak2 skang, leh caya klu deme tak tau...

ari ahad ri tu, dapuq aku berapi ooo..time tu, aku duk gorg kopok lekoq tuk kak ngan n family...

nak jd citer, time en. N p o/sttn lg, aku duk btau kat dia yg kat dapur duk bau gas..tp, en. N tak caya ooo...smpai la dia blk, aku btau lg, dia ckp tak...mayb umh jiran...

time mak pak aku dtg, acik btau yg dia terbau gas klu kat dapuq tuu...ha, lg la mensahihkan yg aku pun duk bau tuu...

alih2, Dia nak tunjuk, duk tgh guna dpuq tu, api desupp naik..aku dah jerit, nak je simbh ngn air, tp, mujur tak, sb lg la bahaya tuuu!..

en. N pun mai msuk dpuq, tp mukanya just terkejut la...dgn api yg duk bakar dapur tu, dia cabutkan paip gas tuu..wahh..bravoo..bravooo acik aku ckp..!..

kesan api "makan" depan...alhamdulillah, tak dak ape2 kecederaan...aku lak, alhamdulillah gak tak le trauma ke ape ke kan nak guna dapuq tu smula...

ghupenye, tmpt pengikat hos kat blakang dapuq tu longgar, patut la gas duk terbau...dah kuar kat situ sikit2..

syukur gak time en. N tak dak ri tu, spanjang2 3 hari 2 malam tu gak, aku tak bukak dapuq!...erti kata lain, dapuq tak berasap le.. :)


5 ulasan:

jane_doe3328 berkata...

esh bahye betoi! sebbaik tajde menda lebih buruk terjadi

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

ish2 nasib baik xda apa2 kan..takutnya..

Mrs LVoe berkata...

sib baik x terbakar ;-)

nusk berkata...

ibu baik2 jaga umah and baby;)

nasaoji berkata...

jane_doe3328;-tu lak kak..mujur..

PuRpLeLiCiOUs LoVe;- mmg kak, ni yg d katakan, kat umh sendiri pun leh jd xcdentnya..

Mrs LVoe;- alhamdulillah sha,..dpt d selamatkan..

nusk;- baik auntie!