Rabu, 20 Mei 2009

day first-LANGKAWI...

muning...baru nak apdet nih...

kan ri tu aku btau nak p jln2 + kursus kat langkawi...hohoho...harus wat plan yg melimpah2...

tak kisah le en. N sik ikut pun..huhu..isteri yg nakal!!...

aku klu naik kapal terube, harus snap2 dr ats...suker aku tgk kat bwh2 tu...kkdg terdetik gak itu ini...tp..huhhhh..bnyk2 istighfar ler...;p

aku amik flight pling awai..ngn partner aku..SANDY..0830 dah terbang weh..ai..kate nak p jejln2 kan...cepat sampai..bnyk tmpt leh p...tp, LANGKAWI KOCIK kan..jln2 nyer, senang cr ooo....
kuar2 airport tu, kat ctu mmg dah ader kaunter tuk sewa kete...murah2 jer weh...time tak peak season kan..mmg ler...ktorg amik MITSUBISHI COLT..RM160 ajo..2 hari 2 mlm..huhuhu...;p..mnyak harus sendiri le kan...
first tmpt ktorg...CABLE CAR...syok naik nyer..tgk bwh..sayup je...jantung aku, idok berdebar pung!..huahuahuahhh..time nak naik tu,kene bratur,..siap ader kotak2 lg..time aku p tu, mmg tak ramai org lg..sb mayb awal lg kot...jam 1030 ngam2 ktorg naik...!..

sayup jer tau permandangan nyer..dah kat ats tu, bru aku tpk, idok ader angn ker...tup2 aku ckp lam ati..lo, jgn le angn kuat2, mau huyung hayang d bueknyo..!...




nak p tuk tangkap2 gambo kat satu "jambatan gantung konkrik" tu...harus msuk utan...turun bukit..naik bukit...patut la aku tgk vsitors duk pakai slipar...nak daki2 ghupenye...


kami berdue je la "honeymoon" nyer..!...hohoho...

tu adelah TELAGA 7..last year, aku ader p gak..ngn kakak opis aku..tp, tak kesampaian naiknyer...ghupenye nak p TELAGA 7 tu, kene daki2 gak..tinggi seh..sbkan tak fit, suku je dpt naik...peh tu, turun smula...tak pe la...naik CABLE CAR pun, leh tgk gak....;p



time nak naik....nunnn ujung nun nak benti....


tak terik sgt...


nun..laut terbentang luas....


ha..tu le jambatan gantung tu, aku snap dr lam CABLE CAR....cam ne la deme buat..nak tau deme buat cam no, harus slongkar2 discovery...ader ke ek?..


hurmmm....time ni nak naik...(gambo susun lintang pukang..)


ni dah nak balk..kene minum dulu..amik tenaga...penat oooo....


kne minum kacip fatima ngn mkn cokelat,,...crik tenaga smuler...;p













4 ulasan:

Nurul berkata...

Wah2 kemain lagi kamu berpoya2 yek....patut dlm kelas muka pucat2 toya ngantuk...ghopenya merendek naik cable car yek hehehe....bikin panassss....

Mrs LVoe berkata...

sha xpnh naik kete kebal. sob sob sob

♥ EeiNz ♥ berkata...

jeles lagi!!!! berdua ngan sandy je ke?? lagi laaa jeles....

nasaoji berkata...

nurul:-muke pucat toya sb kuat berjg mlm tuh..;p

Mrs LVoe:nnt p, naik tau..tak yah takut2 nah..;p

EeiNz:berdua kan lebih baik..;p