Rabu, 20 Mei 2009

day first-LANGKAWI-part 2

masih hari pertama d LANGKAWI....d sbbkan ri jumaat deme d sne cuti, jdnyer, agak lengang cikit keadaan nyer (atau kat sne mmg kureng kete kot..,sb ri ahad yg deme koje pun, msih duk lengang2 la..;p)..aku rs, time ktorg bjln2 tu, cam tak dok org2 lain lak..sb, btui2 lengang ooo..

time tgh hari, dah agak terik dah...baru sedo ktorg tak mamam mende pun lg..dgn adernye map free, jd, p la kat LANGKAWI MALL kat ctu...

lam tu pun, free duty tau..syok tui klu bw RM k-k...

yg peliknyer, budak2 d situ, cam deme nak "bergaya2"..tp, cam tak kene je tau...mmg pelik no tau...yer..aku ni mmg tak up to date nye org...tp, aku mmg mengikuti perkembangan fesion fesion ni....cumanya, aku tak ngikut je, badan tak sesueeii..klu slim molim, aku ber fesion fesion gak..k, blk kat cte, tp, aku smpat la snp pics deme2 tu..aduhai...siap kaler2 bagai rambutnyer...lam ati aku, kompem mak pak ko tak tau ko ghupe ini d luo, sb aku tgk, deme bwk beg gak, kembungnyer cam baju2..ai nak ooii, apa la yg ko ckp kat mak pak ko yer...
time lunch, mkn ini ajer ktorg....aku mintak fish n chip...fish nyer cam pelik jer...musykil aku...

peh tu, trus ke pekan kuah tu..cam biase, dah kate p LANGKAWI, cokelat2 mmg tak tinggai kan...p la bl...aku rs aku amik cikit jer..tp hege sumer dah bnyk tu..aduhai...org2 kg tak lg dlm senarai tu, tu baru diri sendiri ngn mak pak 2 blah pihak jer..hohohoho....


d akui kat sner mmg bahang panas amat sgt...PULAU kan..mmg ler, idok...

duk ckp2 ngn SAND, tak helang2...tgk2 kat map..tny2 org..ooo...rupanya ujung LANGKAWI je itu helang...ktorg p la...senang bangt jlnnyer,...!...suker tau...
beshh dpt tgkap sner sinun...ktorg berdua, jdnyer, klu nak tangkap gambo berdua tu, harus la wat self timer kan...klu tak pun, wat tebai muka, mintk tulun vsitor2 yg ado..omputih cam kureng je..bnyk vstors dr timur tgh nun..mak pak arab..tup tup ader lak yg dr indon, deme mintak tolong aku snap gambo deme, peh tu, aku pun suh deme snap gambo kami lak..kecoh seketika!...

ha, ni lg..duk bc kewujudan "dataran helang" tu...dah ianya terletak kat JETTY POINT tu...jdnyer, saper2 yg mai naik feri, akan senang2 la lalu kat ctu...


plan, skali lg nak p, tp, p guna transport darat la..nak shuping muping pinggan mangkuk lak..lawo2 weh..mughuh2 weh...aku tngin VISIONS..nak je rembat..tp, spe nak bawk?..leh je bwk kalu beria nak kan...tp, pt klu pecah, tak ke putih mato?..ha..jdnyer, aku pujuk en. N nak p ujung tahun..tp, pastikan time tu tak coti2 skoloh le...nnt p time coti2 tu, hege sumer melambung...

aku tingin VISONS sb simple..lg lak, bl msk, leh tgk isi lam tu..yg lain2 cam ape tu, cornell ek..ape2 lg tu, cam syg jer nak gune, bunga2 cinta mlekat kat piyuk tu..;p..





3 ulasan:

Mrs LVoe berkata...

langkawi mmg panas.. if g sana balik sure gelap

♥ EeiNz ♥ berkata...

sangat jeles..!!!

nasaoji berkata...

Mrs LVoe: tu le...mujur jenis org ni, kene pns gtu, tak ngelupas kulit..;p

EeiNz:hohohohoho...