Jumaat, 26 Jun 2009

nangis..;(

salam n morning.... ;)

nak mulakan hari ini dgn senyuman la...ok?..

nak apdet pasal c kecil INSYIRAH, tp, msih dlm kesunggulan..

smlm, aku rs, hari air mata wanita kot..sb nyer, luch time, aku p mamam ngn en. N...kat situ ader tmpt bsuh keta, en. N bsuh keta diyer...smentara duk tnggu keta d bsuh, aku tgk pekerje yg bsuh kt en. N tu, org indon, tua..trus aku sebak..aku ckp mcm2 lam ati...tup2 ayor mater aku kuo..sikit..sikit..sikit..trus bnyk2.. ptg lak, offcr tmpt aku jmp bos aku, nangis2...hurmmm....

aku ckp la ati time tgk bsuh keta tu, siannyer, dah tua, msih keje, mujur pak dah tua, tak keje lg..tp, org tu sihat, tp pak tak sihat...org tu nk cri duit tuk family diye jauh...(smbil tgn duk lap2 air mate....!menci nangis2 nih!)...

aku msuk kete, en. N mmg tak pasan...diyer ckp itu ini tang keta, tup tup aku trus ckp kat diyer rindu pak!...bbrrruuummm..ayor mate den lagi mencurah2...

en. N ckp eh, npe ni, td kt ckp tang keta..tak pe, sok kt blk ipoh yer...lam ati aku..owhh..dan dan nak lik ipoh yer...

tp, hakikatnyer, aku trus sebak smpai nangis2...aku ckp nangis sb tgk org tua tu cuci keta, ingt kat pak...

lik opis, aku cal mak.. mak kat spital, tunggu nak amik ubt pak...aku ckp kat mak aye bru pas nangis kat along, aye rindu pak..cian mak amik ubt sorg2...mak aku sebak (aku ikut mak kot, kuat sebak+nangis!)...aku dgr sore diyer syu jer...peh tu, aku ckp, aku nak cal kedian, sb tnggu diyer amik ubt dulu....

time blaja dulu, aku klu rindu kat mak pak aku jer, aku cal deme, skali pun kejap..dulu anset kat bil mahal...jdnyer, aku snggup p public phone, cal mak smate2 nak dgr sore diyer..50 kupang je tau..ye la, kuantan - ipoh, bapok mehe weh...mak paham klu aku cal kejap2 gitu...aku jugak cepat kuo ayor mate kalu rindu rindan ngn bf..huahuahuahuahhhh.......

bl aku pk2 balik....Dia adil tuk umat Dia...Dia bg pak cik yg basuh keta tu kesihatan yg baik tuk crik duit...Dia bagi kesihatan yg kurang tuk pak aku tuk kurang kan duit pak aku...hehehe...(pk nakal ooo..)..mner2 pun, dugaan hidup Dia pd umat Dia, Dia tahu kan, umat Dia leh harung atau tak, tu pasal Dia bg...;p


4 ulasan:

♥ EeiNz ♥ berkata...

alololo...cian cayang kite sorg neh.bwk2 sabar eh syg

green apple berkata...

apesal ramai nau aku kenal orang ipoh lam blogland?

ni mesti sumpahan dari exbf aku dulu.

nasaoji berkata...

EeiNz;- ya, saya mmg seorg yg penyabar..;p

gree apple;- hoho...LENGGONG kah?...bakal ader jodoh kot...ttrreeetttt......;p

Mrs LVoe berkata...

hati odah pun kici yea.. sha pun sedih bile tgok org tua bkeje.