Khamis, 25 Jun 2009

hari bapa....

SELAMAT HARI BAPA TUK PAK..MOGA PAK D BERI KESIHATAN YG BAIK..D PULIHKAN DR SAKIT2 YG ADA...

huyoooo...aku tau, aku lmbt wat n3 ni, tp, aku nak wat gak...bersb sesgt...

hari bapa tahun ni -38thn- pak d antar ke spital....aku blk ipoh..aku amik cuti lg..tuk jengah pak...

pg2, mak, pak, nyah n a.wan p spital, tuk daftar pak ke 'hostel' / check in hotel...aku tak p, sb jaga gurl, dak kecik skang, tak leh p spital, takut H1N1 kan...k, tak per, aku smpt cium pak aku b4 diyer kuo..(oowwhh..aku amat sebak ler!!!!!)

ini adalah gambo pd 28hb 11 2007 - nyah kwen, pak dberikan sehari je kuar tuk majlis kawen diyer, ptg tu, diyer kene masuk spital smule..


cian..time ni, konon darah tnggi kot, padahal, mner ader, mayb pak aku pk mcm2 anak diyer nak kawen, diyer tak sihat, sudahnyer, kene masuk spital...tak pe la..leh rehat2 kan..

time ni, kat KOLE, ngn ngantar aku k umh lelaki..time ni, syukur ssgt, pak amat sihat..siap seloroh bagai sumer...


ayoo..ader gak muker kami ni..yer., time ni, ktorg nunggu pak operate kecik..ri isnin tu,, lme seh...0730 mula, 1145 bru abis...aku, en. N, acik n a.sahak siap leh lentok dah kat ctu..ingt buang luka kecik, cpt, ghupenyer.......


ini adalah DEWAN zaBEDAH (sebut nama yer..)...hehe..aku tny mcm2 kat acik kat lam OT tu....mujur diyer melayan...ye la, nak p jauh2, tkut tb2 pak dah d tolak kuar... aku nk diyer tgk aku ader, tnggu diyer..


tadaaaa....dah kuar...alamat..aku sebak weh time ni..mmg tak terkata...mmg la operate kocik..tp, d sbkan faktor umur pak, diyer kene inject epidural, riso oooo....mayb tu yg lama kot...
ptg hri pertma pak msuk, aku ngn en. N blk KOLE, blk IPOH smula tu, mak aku ckp, pak tny mane adik...aiyooo...seyeesss....aku dah berayor mater dah...pg tu lak, b4 msk OT, acik ngn a.sahak mai awai, skali lg, diyer tny, mner adik....hurrmm..aku mmg tak terkata laaa....

time pak kuar ni, acik ckp, adik mai la, td kan pak crik.. yer..aku mmg duk agak jauh..sb aku riso deme2 nmpk ayor mate aku...
en. N ngn a.sahak tolong angkatkan pak pindah katil..nak harapkan misi tu, acik ckp lk 2 3 bln nak pencen....hehehehe..phm2 je la...tp, en. N ckp, pak ringan..ye la...berwt en. N pun bpe kan..hahaha....

ntah aper yg pak tny en. N tu...

ni la tmpt luka yg d buang tu..pas tu, amik kulit dr peha, tampal kat tempt luka tu..hurrmmm....


yer pak....kasih ayer ttp utuh pd pak!.....



seyessss..aku mmg sedisss smpai saat ni..

bapa aku yg aku kenal, amat mementingkan pelajran....hinggaaku, aku keje ni pun, pilihan diyer, pilihan diyer kat aku dgn pandangan masa depan yg jauh....course yg aku amik blaja pun, diyr yg pilih, ikutkan aku tak mo, tp, dgr ckp diyer aku ikut, bl pk smula, klu la aku amik course yg aku nak dulu, nth ape la yg jd...urutan dr diyer, pas abis blaja, trus keje, mujur..rezki....restu diyer..

aku msuk keje, diyer gak anta...time blaja dule, first ngn secnd sem diyer anta...diyer time tu sihat...aku tepon umh, diyer tny tang blaja...aku blk umh, diyer tny tang blaja...blkan tape rekoder la..blkan taip writer elektronik tuk aku blatih menaip la...pling ingt, blikan alatan msk sb aku scnd sem, aku duk umh sewe,..huh..prihatin pak aku ni..

ckp tang 'pak we' mampus aku kne tengking....jantan tepon umh, harus takkan dpt aku ckp klu diyer angkat (mujur aku mmg tak mlayan, aku budak baik..)...nak makan twisties ke, super ring ke pe ring ke, jgn harap la ko...mampuih kene bling kuar mknn itu..tak pernah pun aku bl kecik2 dulu...no junk food!..owhhh..aku rindu zaman kecik la pulok....

pak aku, time aku blaja dulu, mmg garang..!!garang betui2 nih...ya la, diyer kan cikgu cikgi...harus la tegas kan...

klu dulu2, blk umh, kompem diyer tny itu ini tang blaja...mmg smpai aku nak lari2 je dr diyer (sb aku xblaja betui2 dulu..hahha..)...bl dpt result, kompem aku akn duk hadap diyer tny nper itu ini leh dpt ini itu...huhhh...

tp, dah abis blaja, ckp tang jantan, wat dek je diyernye...jantan tepon umah, silakan...main sms sgla..sila...

skarang, lik umh, dah tak kerap ckp..sb pak dah sakit, tak bnyk ckp.....time aku nak amik SPM ri tu, lg truk pak skit...half strok..mujur dah ok...time blaja dulu, aku pernah ckp kat mak, tak mo pak mati, tak sedia, aye nak blaja, pas pd aku dah keje, aku ckp kat mak lg, mak, pak skit2, aye dah sedia...tp, skang, aku tb2 tak sedia pulak...hurghhhhh!!!!!!!!!!!!!!


pak tgh berckp ngn mak...mak mayb nangis kot...sb pak ckp la, ape yg nak d nangiskan, dah kuar ni...
umur pak skang 69....next year 70..huh..akceli, pak tak la skit besar mner pun, cumanya pak ader kencing manis...kene sakit tu, time pak ngajar kat KELANTAN..huhh..mak ckp, makann kelantan manis2..yer...mmg pun..aku dah beso, bru aku tau ok..tp, Dia dah suratkan pak kene sakit tu, mmg trima...;p (dok leh nak salahke ore klate deh..)
papepun, hari bapa thun ni, mmg bg kenangan yg tak leh d lupakan!....pak, cpt2 sembuh yer, nnt kt leh mkn durian (yer, pak aku pun antu durian ngn pulut!)..



**aku ikut mak, gemo beno nangis2 nih!..


5 ulasan:

nads berkata...

selamat hari bapa utk apak hang..
semoga cepat sihat...insyallah...

Mrs LVoe berkata...

odah, jgn sedih2.. sha tgok odah dh lose weight. x mkn yea.. jaga diri..

sedih lak sha baca n3 nie..sha pn xleh bayangkn if my parents msuk hospital. hari2 nagis kot.

MRS. K berkata...

cepat sehat ye pakcik!! sian dak ni ha.. dok teriak ja keja dia!!

nasaoji berkata...

nads;-mekacih nads..amin..

Mrs LVoe;-lose weight??huyooo..tak la..kan jeans den dah tak muat, po cito tu?..

mmg sha..sedis + sebak tau...tiap siang/ptg, kal mak..

MRS. K;-hehehe..hurmmm ;(

Baby Tiger berkata...

ala..aku pun nagis gak ar..