Rabu, 17 Jun 2009

acik kawen part-4 / aqeqah insyirah

kan aku dah khabo, ptg tenet aku ni, bru lju...issshh..sj je tau...

planning asal, acik nikah ri jumaat, mlm sabtu tu la, tp, sbkan tok kadi tak free, acik nikah soknyer, pagi..

mmg awal2 ader bertelanggah pendapat antara anak branak kat ipoh nun, tp, d sbkan mak aku ni, cayor bnyk ngn aku, jdnyer, aqeqah gurl, ttp d buat mlm tu..hehehe...

ade ke ptut, nyah, abg wan n acik siap msg2 aku duk surah pujuk mak ngn plan asal..mujur mak aku ok tau..tp pelik kan, npe ngn deme2 mak aku bantah?...hoooo...

d sbbkaan gurl time siang ari diyer ke hulur ke hilir berjln....ber pas dukung oleh mak cik n pak ciknyer, jdnyer, mlm itu, diyer sedikit meragam..tak bnyk pun, gurl nak tido, tp, d tahan matenyer, spe suh kan, ko jgk melalak...

aqeqah gurl, mama nye suh aku jg..ha, biasa2 org2 duk wat "berendoi" kan, kali ni, aku tak tau nper tak dek buai..tp, ngn jelasnyer, mama (nyah) ngn kami adik bradik pun mmg tak pk buai2 bagai ni, mayb semak kot...jdnyer, mak cadang taruk ats "chior" ajoo...

kome tgk dak ni tgh nangis, time ni, aku duk tgh bersiap2..kata nak jg gurl kan, harus le lawo2 sat..;p

dah aku hulur kamera, trus snyap, tahan nangis..ishh..budak2 skang ni..

tgh tahan nangis lg...uitt...ape kamo ni..beria nak bergambo nih...

anak dare saper r terkungkang ni huh?...

budak baik kan...... peh tu, aku pun amik gurl, kumpulan marhaban dah mai kan...

tadaaa....d sinilah gurl d letakkan... amat pelik muka gurl ooo nengok kiri kanan...
amat simple kan majlis gurl nih...aku siap btau kat kumpulan marhaban bahawasnya, aku bukan mamanyer..siap gelak lg mak cik2 tu...


insyirah mmg budak baik..dah letak, diyer toleh kiri kanan, peh tu, lena...(padahal, diyer mmmg dah letih..)
ngn bunyi yg kuat, gurl leh tido smpai esok pg...aku lak yg duk situ, takkan nak terenyeh je kan tak wat pe..aku pun kuo le...suk mama diyer lak amik alih...

aku duk tnggu ooi ngn mar...

pak den...diyer kc org surau mkn dulu, bru diyer makan...lauk kambing..aku kan mmg antu kambing, nth bpe ketul tulang yg beso tu aku amik..pak cik aku siap sound2, mnertaknyer, dah nyembang ngn c ooi ngn mar, smpai kering tgn...org tua2 tak kc kan mkn smpai kering tgn...

ha, tu mamanyer..tgh bekki kaki gurl kut..terkungkang ckit....



best jer time ni, aku mmg feeling2 mummy oooo..hehehe...aku siap tgk ayat2 marhaban tu, amat menyentuh hati dan amat berpedah...gurl, moga kamu paham aper yg nenek2 tu bebelkan tau..bukan kejap tu, 2 jam lbh tu..

aku amat perak sb ni adelah pertama kali aku dgr betul marhaban!..

**la, sik ado gambo kt la weii..-ooi + mar

**aku citer kat en. N yg aku duk jg gurl kat dpn tu, en. N ckp mmg la, syg kan gile glamor..cit..ayat, tak hengat kan....nnt anak aku nnt, aku nak suh diyer yg jg duk dpn ke...duk hayun buai ke..ha, tgkkkk....






3 ulasan:

nusk berkata...

kiut nye insyirah dalam gown nye! cepat lah odah dodoi anak kamu lak..

kambing?? ngidam nyee..

Mrs LVoe berkata...

manis sha tgok odah :-)

nusk berkata...

mana pic acik kawen?? nak tgk!