Selasa, 21 Disember 2010

perancang keluarga / fameli planning...

nyehhh..nyehhh..nyehh..tenyehhh...

kome...tengok la...idok ke panjang bebeno nak dibaca mende alah nih...

jenuh aku berdewan eja ooo. *_^yasmin sajor ku pilih.. ;)

okehh..aku tak tahu la, aku duk citer kat sini, ianya ok ke tak..hurrmm...

time awal awal kawen dulu, yes, aku ader amik pil pencegah nih..hehe..kata nak idup berdua dulu kan..orang orang duk cakap awal awal kawen jagan rancang dulu, nanti nak lekat bahana lambat..

aku?..blasah ajer..as long as aku pegang dengan Dia, bahawa, kunfayakun..

sempat jugak la aku amik sekali berand madivron 3 kali berand yasmin nih..

madivron aku tak rasi..bukan badan naik..tapi, itu berest aku agak sakit!..seyes...tak selesa jer, then carik la lain lain berand...jumpa la itu yasmin..sampai 3 papan aku makan, aku stop, kiranya, aku amik 4 bulan pil, then stop, then, dalam lebih kurang 5 bulan pas tu, lekat!..

heheeeee..iyer, aku memang rancang, Dia mudahkan laksanakan perancangan aku..sebab aku cakap aku nak amik dalam 3 4 kali je pil, pas tu, nak 3 4 bulan tak makan pape..then, nak ada..hoho..syuker..syukur sesangat di situ..

persoalannya, skang, aku nak tanyer, tika mana paling elok makan pil ni ek?...aku baca, tapi, macam komfius jer..erti kata lain, aku tak paham le!...siap bertaki lak nak makan tika mana ngan incik suamik...dulu aku main redah jer makan..hehehe... ;p


2 ulasan:

lily lotus berkata...

ly makan brand rigevidon. dah nak masuk 5 tahun :D...start makan directly lepas habis pantang. tapi kena check up dgn doktor tau every 3 bulan sekali gitu. nak make sure badan kita ok with the pill. selamat merancang :)

♥ EeiNz ♥ berkata...

ein amek noriday. ein makan sebelum tdooooo.... ;)