Isnin, 10 November 2008

nak try jd baik....

hehehe...aku suker bangt jum - ahad ari tu..tak busan ler..sbnyer, duk kemas bilik lg..skalipun blk aku kecik, tp herte bende dlm tu, teramatnyer bnyk..bnyk ker?..ttrreettt.....
sabtu, as usual, bgn2..jam braper..aku luper..tp, aku kuar lwt ptg..nak cr brg2 dapur..hahaha..kali ni, bl tak membazir, betui2 brg dapur tuk msk2 memasak..aii..kate nak jd bini,,kene stndby ler...reti guna brg2 dpur @ tak, tu lain citer ek...poi le kami ke TESCO MIDAH..jauh kan?..sbnye maleh ke CARRE4 ALAMANDA tu..siap en. N tny aku mane TESCO yg dkt..itu bermaksud, dia tak mo p ALAMANDA..aku aper lg, bab jln2 ni..asyik bangat...
dah smp..sbenarnyer, kami p TESCO KAJANG dulu,,peh tu, dia leh ckp..TESCO ctu kocik..ish..bukan ko nak p borong sumer pun..tak per ler..ikut ajer..bukan sonang dia bw aku p jln2 gtu..dgn kehendak dia sendiri tuh..leh en. N suker ati ckp..jum p tgk ikan, nak ajaq syg kenai ikan...huh..buleh?..ingt aku tak kenai nama2 ikan...hehehe..memang pun...tp, bohong sgt ler tak kenai kan..kenai la jgk..kembung..bawal..keli duk tukar ngn sembilang..ha, ape lg..kenai jgk kan...tak per..tu lain blaja....
hari yg d nnt, hari msk memsk...hahaha..best ooo..tp, aku msk simple jer ler..aku msk aper yg aku tingn makan..mujur pok cik deng tak kisah msk aper..huh..jnji msk...


ha, tu dia,,udang harimau..ngn daging bbeekkk..(kambing ler)...aku mmg suker mkn kambing..prefer dr lembu..hahaha...bli mcm bnyk, dah msk, alahai..ciput jer..mujur aku pueh mkn..
aper dlm nih?....


oowwhh..amat ku tak sangka..aku msk ini..dlm tuh ler..ni konon sb nak diet oo...time bl beras, siap nak cr yg tak dok kanji..tp, en. N ckp, bl beras asing2, syg pny tak dek kanji..tak dek kanji, mne nak kenyang....oowwhh..tidak, aku diet cho ang-cho ang ker...peh tu, siap cal mak aku tny beras aper yg best..owh..sgt la xcited nak msk mmsk..



ha, tu kuah2 bbq tuk udng ngn lamb tu..ader buku tp tu kan?..hehehe..panduan msk ler...

jeng..jeng..jeng...




hahaha..mesti korang tak slere nak mkn kan..aku ni, mayb badi hangit time masak kot..asyk, msk je, hangit...itam tak hengat..tp, sedap ooo...hangit leh mkn ler...isshh..mati mak aku tau nih..blebe panjang...
aku mmg tak kreatif tuk msk2 nih..en. N rquest suh kreatif sikt..tak per..nnti org buh ler salad2 ker....kan..peh tu..bukan kreatif tu maksud abg, kreatif tu hiasan, nak lawo,,,ni kreatif bagai2, oooo..yer boz...saya yang menurut perintah boz...akn ku kreatif bgai2 lgi..asal kamu idak crk makn luo yer...
go-go chaiyuk odah..!!! smangt tuk diri sendiri....



3 ulasan:

nusk berkata...

weh good start to be a good and nice wife lols! gambate!!

nasaoji berkata...

doakan tuk guer yer..

+NADS+ berkata...

xpelah..
slow2 masak untuk en.N..