Rabu, 2 September 2009

ikan keli..

sapa duk makan ikan keli?...

kome tau tak crita d sebalik pembelaan ikan keli nih?..

hoho..aku tau, kalu kome tau ataupun tgk ngn matakapala sendiri, soheh idok kome makan, yer dak?..

mak ngn mak IL aku tak makan ikan nih..

aku at first, mmg pantang nengok ikan keli ni, nak2 masak berlado!..adoiila...

tp, tu dulu...sikalang..aku harus pastikan ikan keli yg bakal aku makan itu soheh d bela lam kolam yg aku tau kolam tu ado apo...dah, aku terima email, siap bergambo kolam ikan keli yg d jual lam klang valley ni, duk bertambun ngn najis!!!

ada sapa berani makankah lagi?...ni ikan keli yg abg IL aku bwk ri tu, dpt tangkp 3 ekoq ja...jd la kan, daripada tak dok...

d sbbkan mak aku tak mkn, jdnya, harus ada orang lain yg kene siang segala...

yg terpilih, aderlah abg sahak haku ler...hohoho...eh, cian dia, dia xcdent mlm td!..mujur abg sahak nak siang, klu tak, alamatnya, pak aku le yg kene siang..tp, pak skang dah tak heran dah kija2 dapuq nih..

eh, tp aku cuci ooo...hehehe..tp, last skali, mak gak yg cuci, katanya, aku cuci tak bersih..la, mak...ayer siap berus ngn berus dawai lagi tu nak kasi ilang lendiaq dia...;p

eh lupa, harap maklum ,aku jugak yg masaknyer..tp, atas pemerhatian mak ler...;p


4 ulasan:

Deelira berkata...

ohoo..sedap la ikan keli.
tp betul ; kena tahu mana asal usulnya.sbb skrg ni macam2
my papa adalah pengusaha ikan keli secara komersial di beserah.selalu gak ar mkn.tp kalau nk beli kat pasar ke apa..mmg pikir 100 x

MRS. K berkata...

adik aku bela ikan keli kat lam kanvas blakang umah jer..hehhe...
meh la beli.. ahaks..
gerenti kebersihan terjamin..

♥ EeiNz ♥ berkata...

keli plak.....aduh!!!

patutke org isytiharkan blog odah di blacklist oleh diri org sendiri hanya pada bulan ramadhan nih? ;p

eimah berkata...

mak ai ko berus odah???ape payah...ko g cr abu je xpn sabut ke nk ilg'k lendir tuh....kompem jap je ilg'y....