Rabu, 12 Januari 2011

ETS pertama kami..

balik ipoh last week, kami adalah menaiki train..yakni ETS...

tahukah kalian, apa itu ETS?.. Electric dotdotdotdot!kompem aku tak tahu, nak tahu, search sindirk..ini bukan nak buat tesis!..hohoho...okehh....perjalanan KL Sentral - Ipoh - KL Sentral..hege promotion adalah RM30..after dis CNY, hege adalah RM45 katanya..huhhh..pengangkutan kat mesia ni, lagi laju, lagi mehe ooo...

okeh, kaunter kat KL Sentral...kome p KL Sentral, perhatikan kan lantai, pasti ader sticker menunjukkan arah ke kaunter ETS itu..huhhh...lengang ajer awainyer kaunter nih, last last minit, baru agak ramai..ramai kaum cina..ya la...IPO MALI MAAA.. (",)
ETS leh lari selaju 140km/h (aku baca dalam paper) tapi, time naik ri tu, deme lari 152km/h hooo..cer kome bayangkan laju cam ner!..huhhhhh....kalu naik keta, harus pegang pemegang yang tangan tu kan...

tika ni dah sampai Ipoh..ni railway station ipoh..perjalanan 2.13 minit sajo dari KL Sentral nunn..ramai orang kan?..meriah aku rasa..tingat zaman duk antar kak nyah ngan kak yong aku dulo dulo naik train..


adalah saya di dalam itu ETS tika nak balik mai putrajaya smula!..dalam dia cerah..bak kata en. N macam peti ais!..ngan sejuknya...kusi adalah selesa...leh kebelakangkan jugak..kira tak sakit la pinggang bila long journey kannn...

waktu nak balik ipoh, kami di coach akhir, yakni F..nak balik sini pun, akhir gak..eh, tapi tak la akhir kan... awal la kan.. ;) sebab kan terbalik..
perak dan jakun!...ketapi lajuuu..padahal duk naik je monorail la...ERL la..apadaaaa..

oowww..perbezaan ketinggian yang hamat ketara antara kami berlatarbelakangkan tempat pemandu ETS..pemandu itu kira semenggah la, mean, leh la dipercayai...idok nampak tua beno, idok jugak mude beno...

sekian, yang berkampung kat utara tuh, kalu nak terai naik ETS, moh le mike yer...dah sampai ipoh, pandai pandi la mike cari lain pengangkutan awam lak tuk balik umah sendirik.. (",)

have a pleasant trip<-- trade mark ERL kann??..

2 ulasan:

MRS. K berkata...

ketapi tanah melayu pon aku takpenah naik apetah lagi ets ni.. huhuhu

Deqna berkata...

bagus memang bagus ETS ni.. tapi sejak adanya ETS ni, komuter servis selalu terganggu..huhu..

tapi kalau dapat naik ni gi keje mesti 10 min dah sampai ofis