Isnin, 21 Februari 2011

untukmu sayang!..

setelah sekian lama ku tunggu...akhirnya mucul juak!..PTPTpuN..surat panggilan hutang!...black list!..wwaaahhh...

nehenehekarungge la beb...utang wajib dibayo maaa...kan..kan..

ini haaaa....[aiseh..tonggang tebalik pulok gambonyer..aku ejas, tak buleh gak la..]~jaminan kecemerlangan pendidikan ** SSPN~..untukmu Nabila Sufiyyah!..

en. somi aku cakap, nanti, SSPN susah nak kuar duit tuk blaja..ye ke?..aku baca term deme, macam okeh jer..

ntahla, harap, ada rezki, ada pluang cik sufi blaja nanti, dimudahkan la urusan dari segi ekonomi..

persediaan awal..mak cik sufi asyik nak berjoli je kan...tapi, dalam berjoli, untuk anak, memang tak lupo!..

ramai ramai anak mak aku yang blajo masuk IPTA, haku sorang je yang brutang!..ngan itu PTPTN laaa...hhaaiihh..dah la masuk poli, murah bayaran..lagik mau utang..!! sikalang, bayo sindirik!.. :(


5 ulasan:

eimah berkata...

nape ko xambk takaful alif jek under maybank...potong saving kite la tiap2 bln...bile sampai umo 18thn die nk smbg blajo trs ble gune duit tuh....ank aku,aku ambk takaful alif mule nk ambk sspn tp ayah aku xbg

nusk berkata...

huhu sian kita kan..mudah mudahan anak-anak kita tak perlu berhutang mcm kita untuk dapatkan pendidikan..

nads berkata...

wah...baguslah...dah buat untuk cik sufi..hazim nad xbuatkan pun lagi;)

realisticjunky berkata...

abg aku pun buat mcm imah gak utk anak2 dia, abg aku amik under prudential. matang bila budak2 tu umur 18thn. idak le kena hutang PTPTpu tu..

nasaoji berkata...

eimah:- eh?..sufi ader gok takaful tu..etiqa punyer..pak dia buatkan..tapi, aku tak baca term2 deme..aku kan pemegang ptptpu tu, so, aku tgk ader sspn, aku rs mcm ok kot..ok ke dok eh?..riso aku dah nih..aku rs, konsep sama mcm takaful tu, simpan duit..then, nnt dia dpt blajo, just potong dr situ, pas tu, hok lebih, guna..ke, aku salah.. ;(

nusk:-itu la jiyah..aku brutang blajo tu pun nyesal, guna tuk joli jer..

nads:-hurrmm..yok buat yokk...ala, kalu simpan sendiri pun, ok jugek..just kot2 kami mati dulu kan..ader cover.. :)

realisticjunky:- aku dgr prudential skali leh cover kesihatan eh?..nnt aku slidik.. :)