Isnin, 7 Februari 2011

main api dengan adik bradik..

gud murning and salam sumer...

9 hari bercoti coti, maleh beno yer nak mula koje!aaiiissshhh...

okeh...

ahad ri tu, adik IL aku bertunang..jadiknya, koje koje mengemas harus la dibuat...anak pompuan sulung..harus meriah dok...

sudahnya, banyak kazanah kazanah tak berkenaan harus dimusnahkan...biasa la, dah kemas itu ini, baru la nampak barang barang hok tak diperlukan..kan.

sehingga...terjadikla api semarak ini...dalam gambo idok nampak marak ek..real punya, huh...ghupe dah buley panggil bomba!

koje mereka suma ni la...baguskan..adik bradik gotong royong bersihkan umah...bukan slalu dah besar besar ni berkumpul kan....
dah kata ada adik bungsu..cumei lak tu, abang abang kat atas sume tongeng ting tong ting tong blaka...jadiknya, nyakat menyakat memang terselit la kan time time ginih, bila lagik...

main curah curah air pulok...nak p main kat sungai, tak sempat, time time gini pun jadik la..lepas gian orang kata.. :) air tu gunanya tuk susutkan api yang marak itu..

penat sungguh penat!..

tapi, aku idok penat sangat kot,...sebab si kecik cik sufi ado, jadiknya, aku banyak la jaga dia dari kemas umah!..hehe...bukan ngelat okeh..keliebihan ada anak kicik!..


**penat gak ek kendurik orang bertunang nih..huhhh..ai tak merasa bertunang maaaa.. :)


3 ulasan:

♥ QaseH ♥ berkata...

rasa ni first time komen blog akk taw,,,kiter rajin bc blog akk ni,,,suka bc kisah cik sufi,,,,,
syok la tgok keletah cik sufi,,,

MRS. K berkata...

pembakaran terbuka nih. kena report.. huhuh

nasaoji berkata...

tima kasih dear.. :)