Khamis, 18 Disember 2008

BERJAYA TARUK GAMBO + ISTERI

jeng..jeng...jeng...korg teke mne satu hubby deng?......gambo d cilok d umah opah n tok nyer...

teke jugek mner satu gambo mknn yg aku msk, n mknn yg en. N aku masak?...
dah tentu le magi tuh (tny jwb sendiri-sifat cikgu cikge yg baik hati)..en. N ckp ini adalah masakan pertama yg sayang msk tuk abg pas kawen..amat memalukan aku betui!!!mmg ,malu tahap gaban!!!!
peh tu, soknyer kot, en. N masak nsi goreng cendawan kat aku..ala, time tu, aku kan domam..(alasan yg buleh pakai sekali jer..)..d akui, amat sodap ns grg itu...siap mcm NASI GORENG ABE, kat kedai taman en. N dulu...sslluupppp....

inilah HUBBY aku!!!kuangkuangkuang........
bukan peel aku jiwang awl2 kawen...peel aku mmg le minah jiwang..tak cayer, tny le en. N sendiri..@ ssper yg pernah kawan mawan ngn aku...hehehe....aku heharap sgt perasaan jiwang mawang aku ni kekal ler sampai tuo pun..hehehe..ekk...
peh aku kawen ni, aku akui amt le tak cukup rehat tuk diri aku sendiri...bukan aku nak pertikaikan tanggungjawab aku as wife, tp, aku mmg amat jujur dgn diri aku...hehehe...aku harap le ssgt nyer, aku dmudahkan perjalanan aku as wife nih...moga jugak aku d beri perasaan yg ikhlas taktala aku wat keje2 as wife...huhuhuhuhu....bukan senang ooooo... mayb sotongah2 pmpuan tak amik hal nyer tang nih sumer..tp, tuk aku, aku mmg amat amik hal....bl bdn letih, otak pun lembap, bl otak lembap, sumer blur nak wat...mengong nyer akuh!!!!Tuhan, kuatkan semangat aku....
bl ade 2 3 kawan duk tny aku, best tak kawen, aku akan jwb, part maner yg nak d kata best tu?...tuk aku, org yg kt syg duk depan mata, mmg best....tp, bl d pk balik sumer2 tanggungjawab, aku akui gak, sbenarnyer, persediaan mental amat penting banding fizikal..(betui ke ek fizikal + mental?..ala..)...klu bab fizikal je duk sedia, padahal mental tak sedia, mmg teramat haru le d buatnyer...tui tak?...lu pk ler sendirik...hehehhe....
aku mmg sedang baru mulakan persediaan mental aku as wife nih....hehehe....jdnyer, ssper yg blum kawen, nak kawen, pk le baik2...masak2...ranum2...bukan senang hidup pas kawen nih....msing2 ngn tanggungjawab msing2....jgn main pk nak syok jer..jgn main pk cinte jer....padahal, persediaan tanggungjawab tu, eellekk...(pendapat aku yg bru msk alam rumahtangga nih..)...

5 ulasan:

Call me -fa- berkata...

oiii!!

ape kes msk megi aje

eimah berkata...

s'sggh'y aku nmpk kematangan ko lps kawen nih...waduh takut'y aku...mmm mudahan aku d'mermudahkan segala hal n u too...

+ EeiNz + berkata...

sedap nye tgk nasi goreng ko tu odah .... huhuuh

pearlEJ berkata...

syokkan bila dah jadi isteri nih yang... hehehe... :D

nasaoji berkata...

FA:- hny itu yg aku pandai masak..

EIMAH:-nnt ko rase yer...

EKIN:-bukan aku msak..hubby aku masak...hahaha..

KAK EJ:-syok ler..hehehe...moga syok selamanyer..