Rabu, 13 Januari 2010

crita aku + baby...

usia baby dah 6 bulan 2 hari.. ;) cepat kan masa berlalu..lg 3 bulan ++, ibu dah dpt jmp anak ibu nih..

syok jer rasa..d samping berdobar2 dgn aper yg telah aku lalui skang.. ;(

last week, aku balik Ipoh..d sbbkan dah lama tak scan baby, last scan time umur baby 4 bulan, jdnyer, p la scan kat klinik yg duk nyah slalu wat monthly checkup..DR FOO.. biasela..yg aku duk p bulan2 nih, duk nengok maknyer jer...anaknyer, hny duk dgr jantung sajau..

uitt...rs mcm..wahh...dah besau anak ibu!...siap time Dr. Foo tu taruk alat scan tu kat perut aku, trus Dr. tu btau jantina dia!..mak aii..lex r Dr...saya tak mo tau lg...tp, apa mau buat, dah koje dia..siap d terangkan itu ini baby lam perut nih..syok...syok..

muka en. N mmg teruja...aku, lg la..time tu, Insyirah pun ader, kc c kecik tu nengok adik dia...;)

alhamdulillah, baby Dr. ckp sihat...aktif!...mmg pun..aku dpt duk rs baby gerak d tgh baby 4 bulan!...awal 5 bulan, lg terasa, smpai la, dah tau dah bila masa baby aktif..klu time baby aktif, ttb senyap sunyi, harus aku cuak..harus pujuk2 ckp2 smpai gerak smula... :) - syok kan merasa nikmat suma nih...

utk ksihatan aku, HB aku cuma rendah.. ;(...sedih weehh...ari isnin ri tu, check up, turun smpai 8.4!!!gilau ape..

time nurse trangkan implikasi HB rendah tu, aku ok..tup2 time dia sebut nnt sampaikan kena gugurkan!!!!...warghhh..time tu, mood dah down!!!... bukan senang nak dpt rezki ni dr Dia!...

dan2 tu gak, pas abis check up, aku p jmp yong, p amik ubat saferon, tuk naikkan HB aku..moga usaha aku tu, berjaya...

tuk baby ibu, ibu doakan anak ibu kuar bila tiba waktunya..ibu doakan anak ibu sihat tika dlm kandungan ibu hingga akhirnya...





2 ulasan:

realisticjunky berkata...

wah dah 6 bulan. x sambar nak wat rombongan gi tgk ko n baby!

jane_doe3328 berkata...

bykkan mkn bayam,pisang, kerang dan hati lembu :D